DATARECOVERY: Faqja-kryesore
LOGIMI  Záchrana dat, obnova dat | DATARECOVERYZáchrana dát, obnova dát | DATARECOVERYAdatmentés, adatvissza | DATARECOVERYRecuperare de date, salvare de date | DATARECOVERYВосстановление данных, спасение данных | DATARECOVERYRécuperation des donées, restauration des donées | DATARECOVERYDatenrettung, Datenwiederherstellung | DATARECOVERYData Recovery, Data Rescue | DATARECOVERY
DATARECOVERY: Faqja-kryesore

Rikuperimi i të Dhënave: Hard Disqet

Kapitulli paraardhës: Rikuperimi i të Dhënave: Grupimi i disqeve RAIDKapitulli tjetër: Rikuperimi i të Dhënave: USB Flash, Kartat e Memorjeve...

Rikuperimi i të Dhënave nga Hard Disqet (Hardisqet, HDD)

Kujdes: A keni nevojë urgjente për rikuperimin e të dhënave nga njësia hard disk (HDD)? Porosisni servisin tonë servisi Ekspres i Rikuperimit të të Dhënave.

Mediat me kapacitet--lartë përdorura dhe më shpeshta janë hard disqet, qoftë tradicionalet, SSD ose Grupimi i Disqeve RAID. Kjo media ka pasur zhvillime dhe vazhdon të ketë zhvillime përtej gjeneratave. Për  qënë të përgatitur për ndryshimet e shpejta të teknologjisë, ne bashkëpunojmë me prodhuesit e hard disqevevazhdimësinë e zhvillimit të teknologjisë dhe servisit tonë te rikuperimit të të dhënave. Kjo, gjatë vazhdimësisëhistorisë sonë, na lejon ne të rikuperojmë të dhënat nga hard disqet që nuk përdoren më në ato gjëndjes-së-artit.

Rikuperimi i të Dhënave, shpëtimi i të dhënave: Hard disqet

Ne rikuperojmë të dhëna nga të gjitha llojet e njësive të hard disqeve

Për qënë mundur “të mbahemi” me ndryshimet e shpejta të teknologjisë dhe rikuperimit të të dhënave të fundit, bashkëpunimi me prodhuesit e hard disqeve dhe vazhdimësisëzhvillimit të modifikimeve të reja të teknologjive ekzistuese është e domosdoshme. Për shkak të traditës sonë të gjatë, ne jemi në gjëndje të rikuperojmë të dhëna nga hard disqet shekullore deri te ato moderne.

Ne suportojmë dhe përgjithsisht përdorim formatet:
5,25“
3,5“
2,5“
1,8“
1“ (p.sh. IBM MicroDrive)
0,85“
Ne njohim dhe rikuperojmë prej disqeve me ndërfaqe ndryshme:
ST-506 (MFM, RLL)
ESDI
SCSI, FC (FC-AL), iSCSI 
Serial Attached SCSI (SAS), SSA 
ATA (IDE, EIDE, Parallel ATA)
Serial ATA (SATA, eSATA)
USB
IEEE-1394 (FireWire, i.Link)
PCMCIA, CardBus
CompactFlash
dhe disa të tjera
Ne kemi pasuruar eksperiencënrikuperimin e të dhënave nga hard disqet e të gjitha llojeve:
Seagate – notebook, server dhe desktop HDD 's
Quantum hard disqet, dyja IDE dhe SCSI
Western Digital (WD) HDD 's të gjitha llojet e kapacitetit dhe ndërfaqeve
Hard disqet nga Maxtor (tani Seagate)
Notebook HDD 's nga Toshiba
Server, notebook dhe hard disqe desktop prodhuar nga Fujitsu
Hitachi HDD 's – SCSI, SATA, IDE si dhe tjera
Hard disqe IBM (tani Hitachi)
Hewlett Packard (HP) perfshire OEM HDD 's prodhuar nga Seagate, Fujitsu, IBM etj.
Hard disqe Ancient Conner (tani Seagate)
Hard disqe Samsung – dyja jashtme dhe brendshme, desktop dhe notebook
ExcelStor (i liçensuar nga IBM technology)
Dhe shumë tjera

Specialiteti yne është rikuperimi i të Dhënave nga dështimi i një grupimi i disqeve RAID i të gjitha llojeve, varianteve dhe konfigurimeve.

Dëmtimet e njësive hard disqe

Në sajë të varietetit të teknologjisë së përdorur, sasisë së madhe llojeve të standartizimit, dhe kushteve  ndryshme të operimit, listës së problemeve të cilat prekin hard disqet dhe që mund shkaktojnë humbje të të dhënave është pothuajse e papërcaktuar.

poshtë ne po përmendim vetëm disa tipe bazë të dëmtimit, me të cilat ne ndeshemi më shpesh:

Rikuperimi i të dhënave, shpëtimi i të dhënave: Hard Disqet (HDD)Elektronike
elektronike të jashtme (kontrolleri i motorit, rruga e të dhënave e thyer)
elektonike të brendshme (pre-amplifkator, motor)
servodata të rishkruara / zona e shërbimit
Mekanike
siperfaqe të gërvishtura
koka thyera
kushineta të konfiskuara
servodata thyera / zona e shërbimit
pllakat jashtë-aksit

Si pasojë e dështimeve të përmendura më sipër, disa herë gjithashtu, si pasojë e kushteve jo standarte, të ashtëquajtura gabime “software” të ngrituradëmtimet e moduleve zonës së shërbimit dhe/ ose sisitemi i skedarëve (mbishkrimi i pjesshëm ose fshirje).

Përshkrim i mëtejshëm i dëmtimit të software-ve mund gjënden këtu: Rikuperimi i të Dhënave: Operimi dhe sistemi i skedarëve.

Si funksionon Rikuperimi i të Dhënave nga njësitë e Hard Disqeve të dëmtuara

të gjitha rastet ne kopjojmë të dhënat bit-pas-biti. Në shumicën e rasteve është e nevojshme përdoret sistemi mbas rikuperimit të të dhënave pa patur nevojën ta ri-instaloni atë!

Rikuperimi i njësive të Hard Diqeve të dëmtuara mund proçedojë në një nga mënyrat e mëposhtme:

EKSPRES - rikuperimii shpejtë i të dhënave në raste urgjence
STANDART - gjatë orëve punës
EKONOMIKE - nëse shpejtësia nuk është e rëndësishme për ju dhe nëse për më tepër preferoni një kosto ulët

Nëse asnjë nga rastet e përmendura më sipër nuk përshkruan rastin tuaj të humbjestë dhënave, ju lutem mos hezitoni të na kontaktoni. Ne jemi te lumtur t’ju këshillojmë në hapat që duhet të ndërmerni dhe si rrjedhojë në rekomandimin e zgjidhjeve – sepse, e vërteta është, kjo:

"Ne rikuperojmë atë ç‘fare tjerët nuk munden!“

Kërko
Kontakte Ndihma e parë
© DATARECOVERY. Të gjitha të drejtat e rezervuara.
» Ju faleminderit për shërbim tuaj të shkëlqyer. Unë mund të vërtetoj se ju bëni punën e klasit të parë. « D. Sanford, SSM, Western Digital
» [100%] rezultati i rikuperimit të të dhënave për të cilat kompanitë e tjera nuk janë të mundura të rikuperojnë« R. Rahumägi, CTO, Quelle
Kaspersky Lab FlashRecovery: Rikuperimi i të dhënave (Shpëtim i të Dhënave) nga USB Flash, SSD, Karta memorje
Záchrana dat, obnova dat - DATARECOVERY, s.r.o. - Česky Data recovery, data rescue - DATARECOVERY, s.r.o. - English Daten Rettung, Daten Wiederherstellung - DATARECOVERY, s.r.o. - Deutsch Восстановление данных, спасение информации - DATARECOVERY, s.r.o. - Pусский Récupération de données - DATARECOVERY, s.r.o. - Français Recuperación de datos - DATARECOVERY, s.r.o. - Español Recupero Dati - DATARECOVERY, s.r.o. - Italiano Záchrana dát, obnova dát - DATARECOVERY, s.r.o. - Slovensky Odzyskiwanie danych - DATARECOVERY, s.r.o. - Polski